Sostenibilitat

El gran repte dels nostres temps. La nostra contribució és un esforç continuat per millorar les nostres pràctiques dia a dia, mantenint-nos al davant dels estàndards governamentals i motivant els nostres proveïdors i clients a actuar.

INSTAL·LACIONS SOSTENIBLES

1. Caldera d’última generació per a una millor gestió de l’aigua calenta
2. Sistema d’aire condicionat intel·ligent
3. Bombetes de baix consum
4. Instal·lació de dutxes en més del 80% de les nostres habitacions

PRODUCTES I PRÀCTIQUES SOSTENIBLES

1. Major ús d’aliments d’origen local (Km0)
2. Compra d’energia eléctrica a empreses que ens aporten el 100% d’aquesta energia de fonts renovables
3. Estris ecològics com palletes o tasses biodegradables.
4. Compra a granel de certs productes com el sucre, evitant els envasos de plàstic individuals (excepcions en época Covid19 degut a nous protocols)
5. Gestió dels residus mitjançant el reciclatge (vidre, paper, olis, plàstic).
6. Residus organics: esperem que el nostre govern local ens brindi aviat els mitjans per a dur-ho a terme. Actualització: pel 2021 sembla que ja tindrem aquest servei a Roses.
7. Ús de vinagre i llimona en algunes de les nostres pràctiques de neteja.
8. Animar els nostres clients a re-utilitzar les tovalloles una jornada adicional

ÈTICA

1. Donem igualtat d’oportunitats a totes les persones que volen formar part del nostre equip. No discriminem per edat, sexe, origen, religio o discapacitat, ans al contrari, tota diversitat es benvinguda, ens enriqueix i ens dóna més recursos humans per satisfer els nostres clients.
2. Tots els nostres membres de l’equip estan legalment assegurats i reben uns horaris que els permeten una millor gestió entre treball-oci, en un entorn segur (el qual, generalment, excedeix els estàndards governamentals)
3. Promovem les relacions humanes a través d’una major proporció d’empleats vs clients, programant més temps perquè tinguin lloc interaccions socials
4. A l’Hostal Rom assignem l’1% de les reserves online dels nostres clients en aquest lloc web a ONG’s.

Animem els nostres clients a seguir enviant-nos comentaris sobre els nostres serveis, així com també sobre les nostres pràctiques sostenibles, per seguir millorant. Tot lo anterior acaba sent un progrés per a tots nosaltres.

Certificat GREEN ROSES

Nascut amb l’objectiu de guiar i animar les empreses locals a adoptar pràctiques sostenibles.

Una cosa difícil d’aconseguir a través de certificacions globals més grans, degut als seus alts costos, que són impossibles de finançar per a empreses que operen dins una estacionalitat tan pronunciada com a Roses.

GREEN ROSES demana, abans que res, que es compleixi amb les normes governamentals actuals. A continuació, sol·licita una actitud de millora contínua, centrant-se primer en les accions ‘d’alt impacte – petita inversió’, seguit d’altres passos que porten a la planificació a mig i a llarg termini.